זכוכית אקרילית

הזכוכית האקרילית נחשבת לאחד מהחומרים הנפוצים והמבוקשים ביותר בייצור תעשייתי כיום, והיא מלווה אותנו במוצרים רבים הקיימים בסביבת היום-יום. כל מה שחשוב לדעת על הפולימור הסינתטי או הפרספקס, מהם המאפיינים והשימושים שלו?

לקבלת הצעת מחיר מותאמת אישית

 

מהי זכוכית אקרילית?

זכוכית אקרילית, או פולימר סינתטי, הוא חומר תעשייתי נפוץ ביותר בייצור מגוון רחב של מוצרים ושימושים, ולמעשה מדובר בחומר גלם שמקיף אותנו כמעט בכל סביבה בה אנחנו נמצאים. את הזכוכית האקרילית אנו מכירים בצורתה הנפוצה, כלוחות פרספקס, שמהם עשויים שלטים, מדפים, מתקני תצוגה בחנויות, ציוד מעבדות ואף חלונות של מטוסים.

לזכוכית האקרילית מאפיינים ייחודים, שהופכים אותה לאחד מחומרי הגלם המועדפים לייצור תעשייתי, שמוכר כתחליף מצוין לזכוכית. אמנם בשמה של הזכוכית האקרילית, מופיעה המילה זכוכית, אך למעשה היא קרובה יותר לחומר פלסטי במהותה ובמקרים רבים, יתרונותיה עולים על השימוש בזכוכית.

  • שקיפות – לזכוכית האקרילית שקיפות גבוהה במיוחד. כ- 94 אחוזים של אור עוברים דרכה ובנוסף היא עמידה בפני קרינת UV.
  • קשיחות – מדובר בחומר בעל קשיחות גבוהה, שמספק יציבות ועמידות ועם זאת, בזכות הגמישות שלו מונע התנפצויות ושבירה של המשטח.
  • משקל – הזכוכית האקרילית קלה מאד. הצפיפות שלה קלה בכמעט מחצית מזו של זכוכית. 
  • עיבוד – הזכוכית האקרילית נוחה מאד לעיבוד בטמפרטורות גבוהות. ניתן לכופף אותה, לחתוך ולחרוט בקלות וברמת גימור גבוהה, ללא שריטות וחרכים.
  •  בידוד – הזכוכית האקרילית מבודדת אקוסטיקה ורעשים בצורה טובה מאד.
  • עמידות בפני כימיקלים – עמידה במיוחד ומשמשת הרבה עבוד ציוד מחקר למעבדות שונות.

אילו שימושים ניתן לעשות בה?

מן הזכוכית האקרילית, מייצרים את משטחי הפרספקס המבוקשים (אקריל קאסט). מדובר במשטחים שקופים המגיעים בעוביים שונים, מ –  2 מ"מ ל-60 מ"מ ואף יותר. כמו כן, הפרספקס מגיע במגוון דרגות שקיפות וצבעים, ומשמש לצרכים מגוונים מאד בתעשייה ובשימוש הביתי: החל מייצור של שילוט, מוצרי אלקטרוניקה ומחיצות שקופות ועד ייצור חלונות מטוסים ומכשור רפואי.

צורה תעשייתית נוספת של הזכוכית האקרילית היא האקסטרודר. מדובר במשטח אקריל שמיוצר בתהליך שיחול ולו מראה מבריק במיוחד. כמו כן, עמידותו לאור גבוהה יותר מן הזכוכית ולכן הוא נפוץ בשימושים עבור זיגוג חלונות, ציפוי קירות ומחיצות אקוסטיות.

 

טכנולוגיית החיתוך של הזכוכית האקרילית

חיתוך הזכוכית האקרילית, מתבצע על ידי חיתוך לייזר בהספק גבוה במיוחד. עיבוד משטח האקריל באמצעות לייזר, מאפשר חיתוך מדויק, נקי ומהיר. משטחי האקריל נחתכים ע"פ שרטוט שהוכן מראש והוזן בתוכנת מחשב ייעודית. חשוב לציין שהחיתוך לא מותיר שאריות כמו ריח לוואי או חכרי שריפה.

אפשרות נוספת לעיבוד משטח האקריל היא, חריטה או צריבה, גם כן על- ידי קרן לייזר. רמת הדיוק של טכנולוגיה זו כל-כך גבוהה, ומתאפשרת במהירות גבוהה ובכמויות גדולות. הצריבה תשמש בעיקר לסימון של מוצרים, הוספה של סמלים, לוגואים או כך אינפורמציה רלוונטית על גבי מוצר מסוים.

 

מחיר זכוכית אקרילית?

מחירה של הזכוכית האקרילית משתנה לפי פרמטרים עיקריים. בראש ובראשונה, עובי הלוח. לוחות אקריליים מגיעים מוכנים מראש במגוון של עוביים וגדלים ויש להתאים אותם למוצר שלכם. במידה ותרצו לייצר מוצר שלו תמיכה וקשיחות גבוהים, תבחרו במשטח אקרילי עבה. 

פרמטרים נוספים שמשפיעים על מחירי הזכוכית האקרילית הם גודל הלוח, אופן החיתוך וההדבקה של לוחות האקריל השונים. כמו כן, גם לסוג משטח האקריל שבחרתם, השפעה על טווח המחירים, שכן גם כאן, תוכלו למצוא לוחות אקריל המיוצרים באיכויות שונות.

קבלו הצעת מחיר מותאמת אישית עוד היום

תקציר

לקבלת הצעת מחיר

מנדלות

מנדלות

המנדלות הינן מוטיב עיצובי ובעל משמעות עמוקה שמקורו אמנם במזרח, אך ישראלים רבים אימצו אותו ובחרו לשלבו כחלק מעיצוב הפנים של ביתם. כיום ישנו ביקוש

להמשך הקריאה
משרביות בטון

משרביות בטון

משרביות הינן אלמנט אדריכלי נפוץ מאד גם בימנו, והן זוכות להכרה והערכה בקרב אדריכלים ומעצבים בזכות שימושן הפרקטי, הסתרה וחציצה בין חללים שונים והן בזכות

להמשך הקריאה

משרביות אלומיניום

משרביות אלומיניום, הן אלמנט עיצובי מן העבר הרחוק, שלו נגיעות אוריינטליסטיות ומסורתיות שמקורן באדרכילות. בשנים האחרונות, הפכו משרביות האלומיניום לפריט עיצוב מודרני, אלגנטי ומבוקש במיוחד

להמשך הקריאה