פרספקס הינו חומר תעשייתי פופולרי שנמצא סביבנו כמעט בכל מקום או מוצרי יום-יומי. למה הוא משמש וכיצד מתבצע הליך העיבוד שלו? ריכזנו לפניכם, את כל מה שחשוב לקרוא על פרספקס ויתרונותיו.
לקבלת הצעת מחיר מותאמת אישית
מה זה פרספקס?
פרספקס הוא הכינוי המסחרי או התעשייתי לחומר ממנו הוא עשוי – זכוכית אקרילית. הזכוכית האקרילית, עשויה מחומר פלסטי סינטטי בשם "פולימור" ולה שימושים מגוונים בייצור מוצרים תעשייתיים וביתיים.
לפרספקט תכונות ייחודיות ההופכות אותו לשימושי ובעל יתרון רב על פני זכוכית וחומרי גלם אחרים. מצד אחד, לפרספקס קשיחות ברמה מספיק חזקה, אשר הופכת אותו חסין מפני חבטות ומונעת התנפצות בקלות. מצד שני, הוא גמיש דיו באופן המאפשר את עיצובו וכיפופו בעבודה עם חום.
בנוסף, שקיפותו של הפרספקס גבוהה. יותר מתשעים אחוזים מהאור שחודר דרכו, נראה לעין. לפרספקס עמידות טובה לקרני אור אולטרה סגולות ההופכות אותו לשימושי בשלטי חוצות. תכונה נוספת שלו, היא צפיפות החומר הנמוכה בתוכו, באופן משמעותי ביחס לזכוכית ההופכת את הפרספקס לקל יותר.
מה אפשר לעשות עם פרספקס?
מוצרים רבים ובמגוון רחב של תעשיות, מכילים בתוכם את הפרספקס. שימוש נפוץ ביותר הוא, שילוט פרפקס בכניסה למשרדים או חנויות. כמו כן, התעשייה האווירית ותחום התעופה, משתמשים בו לייצור חלונות המטוסים. בתחום המחשבים ומוצרים אלקטרוניים, נמצא פרספקס בייצור דיסקים. גם בעולם הריהוט והעיצוב התעשייתי ישנו שימוש נרחב בפרספקס, כמו גם בייצור מכשירי רפואה וציוד המשמש מעבדות.
התכונות החיוביות של הפרקספקס והעובדה כי הוא קל לעיבוד עד תוצאה של גימור נקי ומדויק, הפכו אותו לחומר פופולרי במיוחד גם בקרב אנשים פרטיים, שרוצים לעשות שימוש בפרספקס לצרכים שונים: מדפים בהתאמה אישית, לוח פרספקס, חיפויים לקירות ושולחנות, יצירת שבלונות, דגמי מוצר ועוד.
למי זה מיועד?
העבודה עם פרספקס מיועדת למגוון רחב של שימושים ובטווחי ייצור שונים. בין אם מדובר בלקוחות פרטיים שהיו רוצים לייצר מוצר בודד ובין אם מדובר במפעלי תעשייה גדולים. בהתאם לצרכי המוצר, ניתן להתאים את סוג האקריל ומותג הפרפקס, המגיע בעוביים וצבעים שונים.
טכנולוגיות ליצירת פרספקס
חיתוך פרפקס יכול להתבצע בשתי דרכים. הראשונה, עיבוד המשטח באמצעות קרן לייזר, אשר מאפשרת חיתוך מדויק ביותר, נקי ומהיר. משטחי הפרספקס נחתכים באמצעות מכונת הלייזר ע"פ שרטוט שהוכן עבור הלקוח ומוזן במחשב. החיתוך לא מותיר שאריות לוואי של ריח או חכרי שריפה.
דרך נוספת לעיבוד משטח הפרפקס, הינה חריטה או צריבה על ידי קרן הלייזר. גם במקרה זה, הצריבה מתבצעת בצורה יעילה ובדיוק רב. עומק הצריבה של הלייזר על גבי המשטח ניתן לשליטה. בתהליך צריבה, לא מוספים פיגמנטים למשטח הפרפקס ולכן, יופיעו הבדלים במרקם בין המשטח הבלתי מעובד לבין המשטח הצרוב.
שיטת הצריבה משמשת בעיקר לסימון מוצרים, הוספת סמלים ולוגואים ומידע רלוונטי אשר חשוב שיופיע על גבי מוצר מסוים. בנוסף, צריבה יכולה לשמש גם עבור יצירת שקעים וחרכים לחיבור חלקים שונים בפרספקס או לחומר אחר.